SARIN TARINA

Kuka Sari Tanus?
Erikoislääkäri, gynekologi ja 3 pojan äiti, ”hockey mum” ;), kristitty Tampereelta.
Omantunnonvapaus -kansalaisaloitteen toinen vireillepanija.

Olen lähtöisin tavallisesta työläisperheestä Kuopiosta. Opiskelin seitsemän vuotta Suomen valtion stipendiaattina Neuvostoliitossa, josta valmistuin lääkäriksi v. 1991, juuri ennen Neuvostoliiton hajoamista. Jatko-opinnot ja erikoistumisen olen suorittanut Suomessa. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriksi valmistuin Tampereen yliopistollisesta sairaalasta v. 2004.

Hoitoalan työkokemusta monesta portaasta: apuhoitajana ja sairaanhoitajana, terveyskeskuslääkärinä eri kokoisissa terveyskeskuksissa, yhden lääkärin yksiköissä, neuvolalääkärina, kotisairaanhoidosta vastaavana lääkärinä sekä erikoistumisen myötä lääkärinä kaikenkokoisissa sairaaloissa; kliinisenä tutkijalääkärinä kahdessa suuressa kansainvälisessä HPV- rokotetta tutkivassa ja valmistavassa yrityksessä. Yksityislääkärinä Tampereella ,Kangasalalla ja Lempäälässä olen toiminut yli 10 vuoden ajan.

Gynegologin vastaanotolla on läsnä naisen koko elämänkaari. Syvyyttä sen ymmärtämiseen ja vaikeissa elämäntilanteissa olevien tukemiseen ovat tuoneet lisäopinnot.

Luottamustoimet :
Lääketieteen kandidaattiseura Chiasman hallituksessa n. 6 v.
Tampereen uuden gynekologikeskuksen (TUG) hallituksessa 5 v.
Tukea kriisiraskaustilanteessa oleville ja abortin läpikäyneille tarjoavan Ituprojektin ohjausryhmässä olen toiminut useamman vuoden ajan.

Omantunnonvapaus
Omantunnonvapaus -kansalaisaloite on ollut valtavan iso ponnistus yhteisen hyvän eteen. Minusta on häpeällistä, että Suomen kaltaisessa länsimaisessa demokratiassa kristillinen vakaumus, se ettei voi osallistua ihmiselämän lopettamiseen, voi edelleen olla opiskelu- tai työpaikan esteenä. Seuraava eduskunta käsittelee aloitteen. Iso kiitos kaikille aloitteeseen osallistuneille!

Kielitaito
Suomi, venäjä, englanti, ruotsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s